UPRAWA |
CHOROBA |
DAWKA |
ogórek i pomidor pod osłonami (podlewanie) |
fytoftoroza, zgorzel zgnilakowa |
0,15 % (15 ml/10 L wody; 3-6 L cieczy roboczej/m²) |
sałata pod osłonami (podlewanie) |
fytoftoroza |
0,15 % (15 ml/10 L wody; 3-6 L cieczy roboczej/m²) |
kapusta głowiasta, kalafior pod osłonami (podlewanie) |
mączniak rzekomy |
0,15 % (15 ml/10 L wody; 6 L cieczy roboczej/m²) |
sałata pod osłonami (opryskiwanie) |
mączniak rzekomy |
0,15 % (15 ml/10 L wody; 10 L cieczy roboczej/ 100 m²) |
sałata w uprawie polowej (opryskiwanie) |
mączniak rzekomy |
15 ml w 5-15 L wody / 100 m² |
ogórek pod osłonami (opryskiwanie) |
mączniak rzekomy |
0,3 % (30 ml/10 L wody; 10 L cieczy roboczej/ 100 m²) |
ogórek w uprawie polowej (opryskiwanie) |
mączniak rzekomy |
15-30 ml w 5-10 L wody / 100 m² |
gerbera, cyprysik Lawsona pod osłonami (podlewanie) |
fytoftoroza |
0,3 % (30 ml/10 L wody; 3-6 L cieczy roboczej/ m²) |
poinsecja, difenbachia, pelargonia - pod osłonami (podlewanie) |
zgorzel zgnilakowa |
0,3 % (30 ml/10 L wody; 3-6 L cieczy roboczej/ m²) |
gerbera, róża- pod osłonami (opryskiwanie) |
mączniak rzekomy |
0,3 % (30 ml/10 L wody; 5-10 L cieczy roboczej/ m²) |