Drożdże winne Malaga Extra czerwone 7g MULTIMEX
Drożdże winiarskie to mikroskopijne, organizmy jednokomórkowe niedostrzegalne gołym okiem. Maja elementarne znaczenie przy produkcji alkoholu zarówno tego wytwarzanego na skalę międzynarodową jak i przy produkcji domowej na własny użytek.
Drożdże są, ważne gdyż odpowiadają za prawidłową fermentacje alkoholową. Szare mikroskopijne grzyby pochłaniają cukier, a następnie rozkładają go na etanol i dwutlenek węgla.
Wino otrzymane z soku owocowego zawdzięczamy grupie drożdży należących do rodzaju Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. W przemyśle winiarskim posiadamy wiele drożdży szlachetnych podzielonych na szereg ras, zależnych od upodobań substratowych czyli rodzaje owoców,stężenia cukru oraz szybkości i wydajności wyprodukowanego alkoholu. Produkt wskazany do produkcji wina.
.
Cechy produktu:
- wysoka wydajność,
- tolerancja alkoholowa do 17%,
- nadają się do win średnich, stołowych, deserowych,
- produkcja wina białego
- brak środków konserwujących, nośnikiem dla drożdży jest czysty susz jabłkowy.
.
Wydajność:
7g wystarcza na wyprodukowanie 25 litrów gotowego wina.