Drożdże winne Burgund Extra czerwone 7g MULTIMEX

B/5907441900119
3,00 zł
Brutto

Drożdże winiarskie to mikroskopijne, organizmy jednokomórkowe niedostrzegalne gołym okiem. Maja elementarne znaczenie przy produkcji alkoholu zarówno, tego wytwarzanego na skalę międzynarodową jak i przy produkcji domowej na własny użytek.

Ilość
Obecnie brak na stanie

Drożdże winne Burgund Extra czerwone MULTIMEX

Drożdże winiarskie to mikroskopijne, organizmy jednokomórkowe niedostrzegalne gołym okiem. Maja elementarne znaczenie przy produkcji alkoholu zarówno, tego wytwarzanego na skalę międzynarodową jak i przy produkcji domowej na własny użytek.

Drożdże winiarskie są ważne, gdyż odpowiadają za prawidłową fermentacje alkoholową. Szare mikroskopijne grzyby pochłaniają cukier, a następnie rozkładają go na etanol i dwutlenek węgla.

Wino otrzymane z soku owocowego zawdzięczamy grupie drożdży należących do rodzaju Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. W przemyśle winiarskim posiadamy wiele drożdży szlachetnych podzielonych na szereg ras, zależnych od upodobań substratowych czyli rodzaje owoców, stężenia cukru oraz szybkości i wydajności wyprodukowanego alkoholu. Produkt obowiązkowy przy wyrobie wina.

Cechy produktu:

  • wysoka wydajność,
  • tolerancja alkoholowa do 17%,
  • nadają się do win średnich, stołowych, deserowych,
  • produkcja wina białego

Charakterystyka:

  • brak środków konserwujących, nośnikiem dla drożdży jest czysty susz jabłkowy,

Wydajność:

7g wystarcza na wyprodukowanie 25 litrów gotowego wina.

B/5907441900119

Opis

Opakowanie
7 g

Specyficzne kody

Produkty powiązane ( 16 - produkty w tej samej kategorii )

Nowa rejestracja konta

Posiadasz już konto?
Zaloguj się zamiast tego Lub Zresetuj hasło